Friday, February 18, 2011

Suodatinhuttua

Ostamamme Eiheimin Powerline-sisäsuodatin on aivan mahtava pakkaus. Oikeastaan hiukan turhankin mahtava näin pienelle kilpikonnalle. Päivän kokeilun jälkeen tuli selväksi, ettei se vielä akvaarioon pienen konnan kanssa sovi, kun Mirai hurjapäisyyksissään sai suodattimen suihkulta turpaan (onhan se pakko työntää naama siihen suihkun eteen). Eihein Powerline menee siis kaappiin odottamaan kunnes Mirai on kasvanut isommaksi, jotta suihkulta turpaan saannilta vältytään.

Joten suodatin vaihtui kokeilumielessä alle 30euron ExoTerran Repti Clear F350:seen.
Mitään suuria ennakko-odotuksia minulla ei ollut, mielessäni oli lähinnä inhoamani Fluval-sisäsuodattimesta eroon pääsy vaihtamalla se 'ihan mihin tahansa muuhun'. ExoTerran tuotteet ovat minulle lähestulkoon vieraita kaikki, kiireellä ostamamme ExoTerran Turtle-heaterit kylläkin toimivat erinomaisesti, joten ajattelin jotta kokeillaan nyt läpällä ExoTerran suodatintakin. "Ihan paska se on kuitenkin, ehkä sitä käyttää sen kuukauden kunnes keksin tuonne hiukan 'heikomman' eiheimin sitten kun rahaa tulee lisää." Mutta mitä hittoa, sehän oikeasti toimii?

Suodattimen suihku on sopiva, Mirai tykkää uiskennella sen ohitse ja sitä vastaan aina aika-ajoin. Mukana tuli myös useampia erilaisia vaihtopäitä joista saa aikaiseksi erilaisia suihkuja kierteellä ja ilman. Ihan mielettömän hauska kapistus. Vesi (n.60litraa) on pysynyt kirkkaana viikon ja suodatinosat (vesi menee kolmen eri suodatinosan läpi ennen ulostuloa) ovat helposti irrotettavissa, pestävissä ja vaihdettavissa. Oho.
Että alle kolmella kympillä saa hyvän pienen kilpikonnan akvaarion sisäsuodattimen? Ilmeisesti. Varmaankin riittää kivasti siihen 80-100 litraan asti, sen jälkeen tuo "alle 120litraiseen" sopiva F350 tarvitsee kyllä kaverikseen sen ulkosuodattimen.

No comments:

Post a Comment