Monday, September 19, 2011

Syksyn ajankohtaiset!

Syksy tuo mukanaan pieniä muutoksia chinemys reevesiin hoitoon. Vuorokauden lämpötilojen alkaessa laskea ja päivien lyhentyessä tulee taas ajankohtaiseksi kaivaa esiin vedenlämmittimet.
Meidän taloudessamme käytetään ExoTerran Turtle Heateria. Kun valitset vedenlämmitintä, ota huomioon akvaarion koko suhteutettuna lämmittimen tehoon. Muista myös suojata lämmitin asiaankuuluvalla ritilällä, ettei kilpikonna vahingossa polta lämmittimeen itseään.

Chinemys reevesii ei talvehdi, toisin kuin esimerkiksi punakorvakilpikonna. Tarkemmin se siis tarkoittaa, ettei chinemys reevesii vietä talvihorrosta (tässä kohdin taas hyvä huomata, ettei reevesiä voi hoitaa aivan kuten yleistä punakorvakilpikonnaa). Pohjoisimmilla alueilla asuvat reevesiit saattavat viettää osittaista talvilepoa, mutta ellet ole varma chinemys reevesiisi tarkemmista sukujuurista ja alkuperästä - on parempi ettei tällaiseen leikkiin lähde, koska se voi koitua kilpikonnalle kuolemaksi.

Viime talvena Mirain akvaarion lämpötila oli yöllä keskimäärin 22-23 astetta, päivisin 25 astetta. Varsinkin pienen vesikonnan kanssa, veden lämpötila ei saisi tippua merkittävästi alle 25 asteen. Pääsyy tähän on se, että lämpimissä soisissa vesissä ja joenpoukamissa elelevällä reevesiillä on historiaa 'jäätymisestä' tai jähmettymisestä ja sen vuoksi hukkumisesta.

Eli vedenlämmitin esiin ja katse lämpömittarin lukemiin...

No comments:

Post a Comment